Dizajn

Dom v štýle Bauhaus s vnútornými sklenenými stenami

Dom v štýle Bauhaus s vnútornými sklenenými stenami



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Záchranná budova Bauhausu z 30. rokov v centre mesta Tel-Aviv má zrekonštruovaný byt, ktorý odráža jeho bývalú slávu. Toto je súkromný dom architektov Amir Navon a Chen Navon, ktorí spolupracovali s dizajnérmi interiérov Litalom Ophirom a Ilanou Bronfenovou na ploche 97 m 2. Súčasťou človeka je aj balkón s rozlohou 37 m², ktorý má výhľad na jeden z najatraktívnejších bulvárov v meste, situovaný vedľa izraelského národného divadla „Habima“. Tím kolektívne uznal význam ocenenia dedičstva budovy zachovaním svojej klasickej architektúry Bauhausu z 30. rokov 20. storočia a rozhodol sa dať súčasnému interiéru injekciu klasického európskeho štýlu.

  • 1 |
Tento byt prešiel pred niekoľkými rokmi rekonštrukciou s predchádzajúcimi nájomníkmi, ale výsledkom bol tesný a matný priestor bez prirodzeného toku do vonkajšej balkónovej plochy. Byt stratil svoj charakter a zmysel pre jedinečný štýl. Bolo rozhodnuté, že interiér by sa mal zachovať ako veľký obdĺžnikový priestor, ktorý by prebiehal rovnobežne so 4 posuvnými výstupnými dverami smerom na balkón Bauhaus, aby sa do nich mohlo prať prirodzené svetlo.

  • 2 |
Monochromatická farebná paleta bielej, šedej a čiernej tvorí základ pre oveľa silnejšie tóny zelenej a modrej, ako napríklad táto Husk pohovka od spoločnosti BB Italia, ktorá smeruje smerom k balkónom.

  • 3 |
Pohodlné miesto na čítanie poskytuje stolička Slow Vitra umiestnená blízko policových a stropných policových jednotiek. Ako pozadie bola odkrytá pôvodná bloková stena a uvoľnený vzhľad dotvára koberec Doshi Levian.

  • 4 |
Strop bytu z 30. rokov bol udržiavaný v pôvodnej výške 3 metre. Pozornosť sa zameriava na jeho veľkú výšku inštaláciou 4 zaujímavých závesných svetiel do jedálne. Moderné jedálenské stoličky, ktoré sa nezhodujú, pridávajú k stolu vrecia nepredvídateľného charakteru, ktoré sa nachádzajú pred kuchynským ostrovom hneď za pohovkou.

  • 5 |
Čistý a vzdušný pocit v obytnom priestore pochádza zo zavedenia série voľne stojacich prvkov, ktoré nenarúšajú celý priestor. Koncepčný pojem „ostrovov“ a materiálov z mramorového kameňa Carrera, ocele, skla a rybieho dubu sa rovná jednej chladnej vibrácii.

  • 6 |
Kuchyňa sa skladá z veľkej zelenej skladovacej kocky a stredne kuchynského ostrova, ktorý je navrhnutý na mieru a ktorý sa využíva spredu a zozadu. Čiastočne plávajúci biely ostrov má varnú dosku a rúru, priestor na pečenie a umývačku riadu. Zelené skrinky skrývajú dva chladničky, vodný bar a kávovar, ako aj riad a zásoby.

  • 7 |
Medzi týmito voľne stojacími objemami sa prirodzene vytvárajú chodníky, ktoré vedú do spální, kúpeľní a balkóna.

  • 8 |
Vysoká zelená kocka na skladovanie kuchyne je úplne obklopená sklenenou vitrínou, ktorá je rozdelená belgickými profilmi bielej farby kameňa, pripomínajúcimi európsky štýl budovy. Dvere umiestnené na oboch stranách zelených skriniek vedú do herne.

  • 9 |
Zelená kocka ponúka na tejto strane aj určité úložisko, ktoré je ideálne na skladovanie hračiek alebo na organizovanie umeleckých a remeselných potrieb. Výzdoba Thekida bola jednoduchá; iba úhľadne zarámované kresby naznačujú účel miestnosti.

  • 10 |
Vnútorná sklenená stena a dvere zabezpečené interiérom vedú do herne mimoriadne prirodzené svetlo.

  • 12 |
Do hlavnej spálne sa dostanete cez sklenené dvere z profilového skla v Belgicku, ktoré sa zhodujú s tými, ktoré sa nachádzajú v otvorenej obývacej časti. „Stena“ spálne je vlastne modulárna jednotka navrhnutá na mieru. Vlastné stolárstvo je ako sedacia lavica pre tých, ktorí vstupujú a vystupujú z bytu na jednej strane, a šatník prístupný z spálne na druhej strane. Vlastná kúpeľňa je uzavretá v glazúrovanom zväzku a stojí v úplnom výhľade zo spálne, kým nie je nakreslená záclona.

  • 13 |
Viac kúskov medi s prízvukom nájdete v kúpeľni. Ostatné prvky tu boli uchované úplne biele, aby poskytovali svieži výrazný vzhľad. Dokonca aj jedinečný faucet nad umývadlom na zavesenie kocky na stenu má ošetrenie snehobielej farby.

  • 14 |
Malý stôl slúži ako praktická polica na dávkovače mydla, vďaka čomu sú výrobky na kúpanie ľahko dostupné pod sprchou.

  • 15 |

  • 16 |
Detská izba je navrhnutá tak, aby vyhovovala mladému chlapcovi a dievčaťu. Posteľ na mieru umožňuje obom spať pešo s nohami a úložné zásuvky dole.

  • 17 |
Detská izba je postavená z betónových stien a meria iba 10 metrov štvorcových. Vďaka svojim obmedzeným rozmerom sa podlahová plocha udržiavala čo najjasnejšia, aby sa deťom poskytla priestrannejšia plocha, a preto nájdeme väčšinu hračiek uložených v herni. Na rozdiel od jedinečnej postele bola špeciálne navrhnutá aj skriňa. V strede je zabudovaná stanica na výmenu plienok.

  • 18 |
V kúpeľni je minimalistický pomer s čiernymi vodovodnými batériami a nástennými úložnými skrinkami.

  • 20 |
Na balkóne Bauhaus je dostatok miesta pre rodinný piknikový stôl na príjemné posedenie pod holým nebom.

  • 21 |
Pozdĺž balkóna sú rozmiestnené dve pohodlne čalúnené sedadlá, ktoré majiteľom domu umožnia vychutnať si výhľad z rôznych perspektív av rôznych časoch dňa, keď sa slnko pohybuje.

  • 22 |


Odporúčané čítanie: Dom moderného štýlu Bauhaus v Haife


Pozri si video: Zhotovujeme dekoratívnu omietku so vzhľadom granitu (August 2022).